Opladen

MINI begrijpt hoe belangrijk het is om goed te kunnen opladen, zowel thuis als onderweg. Daarom hebben we verschillende manieren van opladen ontwikkeld en deze beschikbaar gemaakt voor MINI rijders in heel Europa. We zijn ook samenwerkingen aangegaan, zodat je toegang hebt tot het grootste netwerk van laadstations. Dus waar je ook heen gaat, een laadstation is dichterbij dan je denkt. Omarm de elektrische toekomst.

Thuis opladen

Elektrisch Rijden - Opladen - thuisladen

Gewoon terwijl u slaapt

Net als uw mobiele telefoon kunt u uw MINI 's nachts aansluiten op een laadpunt en deze volledig opladen. Aan een MINI Wallbox of Eneco laadpunt wordt uw MINI Electric volledig opgeladen in slechts 3,5 uur. 

Wist u dat uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde forens minder dan 20% van de lading van de MINI Electric-accu per dag gebruikt?

Het gebruik van de noodlader aan een huishoud stopcontact wordt afgeraden. We adviseren u om een MINI Wallbox of laadpaal te installeren om uw MINI verwantwoord op te laden.

Elektrisch Rijden - Wallbox

Muur van Energie

MINI biedt u, in samenwerking met Eneco eMobility, de keuze tussen twee laadpunten. De MINI Wallbox Essential is perfect voor particulier gebruik. De Alfen Eve Single Pro-Line heeft verschillende aanvullende mogelijkheden, waardoor hij ideaal is voor de zakelijke rijder. Beide laadpunten kunnen laden met 3-fasen, met een maximum van 7,4kW per fase, dus maximaal 22 kW bij 3-fasen. Een laadpunt is al verkrijgbaar vanaf € 949,85 inclusief BTW.

Vragen? We helpen je graag verder!

Buitenshuis opladen

Elektrisch Rijden - Onderweg

Gebruik je parkeertijd efficienter

De parkeertijd van je auto kun je goed benutten door 'm op te laden. En  gelukkig wordt het aantal laadstations groter en groter. Nederland heeft 's werelds meest uitgebreide infrastructuur aan laadpalen en snellaadstations. Met meer dan 60.000 oplaadpunten is er altijd een oplaadpunt dichtbij. De MINI Charging laadpas en Standaard Mode 3 laadkabel geven u en uw MINI toegang tot ale publieke laadpalen en snellaadpunten in Nederland en velen daarbuiten.

Elektrisch Rijden - Type 2 Laadkabel

Type 2 laders

Voor de meeste openbare AC-laadstations is een Type 2 laadkabel nodig. Deze laadstations bieden hetzelfde vermogen als de wallbox thuis. Dat betekend uw MINI Electric kan opladen met 11 kW. De MINI Countryman Plug-in Hybride kan dit met 3,7 kW. De Type 2 laadkabel wordt met de MINI Meegeleverd zodat u altijd overal kunt opladen. 

Elektrisch Rijden - CSS

CCS Snellaadkabels

Waar u ook naartoe reist, de elektrische MINI Electric heeft de ideale uitrusting. Met het Combined Charging System (CCS) kunt u ook profiteren van snelladen tot wel 50 kW. CCS is de standaard voor snelladen in Europa. 

Het bovenste deel van de stekker lijkt op een Type 2 stekker. Het onderste deel maakt gelijkstroom (DC) met een veel hoger voltage en sterkte mogelijk. AC stroom moet in de auto worden omgevormd, DC stroom laadt direct de accu op.

Voor snelladen is alleen de laadkabel nodig zonder aanvullende hardware. De combinatie van een praktisch laadcapaciteit en stabiele laadprestaties van de MINI zorgt ervoor dat de bestemming op verschillende manieren bereikt kan worden. Er zijn altijd meerdere oplaadmogelijkheden beschikbaar.

Opladen

Opladen

We begrijpen hoe belangrijk het is om goed en snel te kunnen opladen, zowel thuis als onderweg. Daarom heb je met je elektrische MINI toegang tot het grootste laadnetwerk van Europa. 

Overzicht

Ontdek alles over de mogelijkheden van elektrisch rijden met MINI.

Actieradius

Ontdek hoe je efficiënter rijdt met met de elektrische MINI. Ga dankzij de verschillende rijmodi, hulpsystemen én een uitgebreid netwerk van laadstations verder op weg.