Nu online te reserveren: de MINI Electric

Reserveer nu een van de eerste productieplaatsen voor de MINI Electric

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden de eerste volledig elektrische MINI reserveren. Via de reserveringtool kunnen zij na een aanbetaling van € 1.250,- als een van de eersten een productieplaats voor de MINI Electric boeken.
 
De MINI Electric is een échte MINI. Dat betekent dat ook de volledig elektrisch aangedreven MINI met zijn prestaties en dynamische karakter dé norm is in zijn klasse. Met de MINI Electric is emissievrij rijden niet alleen vooruitstrevend, maar ook bijzonder leuk. Zo scherp en direct als een kart, maar dan elektrisch en dus emissievrij. De exacte specificaties en de prijs van de MINI Electric worden later bekendgemaakt.

De voorbereidingen van de productie van de eerste geheel elektrisch aangedreven MINI verlopen volgens plan. Dat houdt in dat de productie van de MINI Electric in november dit jaar van start gaat en de MINI Electric naar alle waarschijnlijkheid in maart 2020 in de showroom staat.

In stijl wachten op de MINI Electric
Speciaal voor particuliere klanten biedt MINI Nederland per direct een overbruggingsaanbod aan in de vorm van een rijk aangeklede MINI Cooper 3-deurs in Midnight Black met gele accenten en MINI Yours Customised stijlelementen. Hiermee is een productieplek voor de MINI Electric gegarandeerd. Klanten die hier gebruik van willen maken moeten snel zijn, want er zijn slechts 50 stuks van deze speciale MINI beschikbaar. Zakelijke klanten kunnen de tijd tot de aflevering van hun MINI Electric overbruggen met een MINI 5-deurs, waarvan er 100 stuks beschikbaar zijn.

Stap naar de toekomst
“MINI is een urban merk en de volledig elektrische MINI is de logische volgende stap naar de toekomst”, aldus Oliver Heilmer, Head of MINI Design. Met de MINI Electric geeft MINI richting aan de toekomst van elektrische mobiliteit en bewijst het dat het klaar is voor de toekomst.

MINI produceert de aandrijflijn van de volledig elektrische 3-deurs in de fabrieken in Dingolfing en Landshut (Duitsland). Deze fabrieken zijn de competentiecentra voor elektrische mobiliteit binnen het productienetwerk van BMW Group. De volledig elektrische MINI wordt vanaf november 2019 gebouwd in de MINI fabriek in Oxford (Groot-Brittannië). Dit is ook de hoofdproductielocatie voor de MINI 3-deurs.

Leidende positie versterken
De MINI Electric illustreert het voornemen van BMW Group om zijn leidende positie op het gebied van elektrische mobiliteit te versterken. Uitbreiding van het gamma van lokaal emissievrije voertuigen is een van de belangrijkste actiepunten binnen de ACES activiteiten die autonoom rijden, connectiviteit van het hoogste niveau, elektrische mobiliteit en nieuwe digitale diensten omvatten.

“Bij BMW Group speelt elektrische mobiliteit een zeer grote rol”, zegt Stefanie Wurst, Algemeen directeur BMW Group Nederland. “Wereldwijd verkocht BMW Group in 2018 meer dan 142.000 geëlektrificeerde modellen, bijna 40 procent meer dan het jaar ervoor. In 2025 hebben we dertien plug-in hybride modellen en minimaal twaalf volledig elektrische modellen in het gamma. In de komende 24 maanden presenteren we achtereenvolgens de MINI Electric, de BMW iX3, de semi-autonoom rijdende BMW iNext en de ranke BMW i4. Allemaal volledig elektrisch.”